Филтри

 • Price
  лв. - лв.
 • Цвят
 • Manufacturers
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Stock Status
  0
  0
  0
  0
Показва 1 до 15 от 44 (3 страници)

Умните устройства навлязоха бурно в живота ни през последните няколко години. Именно благодарение на този напредък обикновените гривни, носени предимно от жени, се превърнаха в смарт гривни, които се използват и от двата пола.

Стандартните часовници се превърнаха в умни устройства, като представляват съществена част от живота на човека и участват неимоверно много в ежедневието му.

Смарт гривни и часовници – умни ли са наистина

Идеята за умните гривни беше родоначалник за последващия бум, който премина и при смарт часовниците. Защо се наричат смарт тези устройства?

Смарт, както знаем, преведено от английски език на български, означава умен. Тези продукти са умни, защото имат достъп до глобалната интернет мрежа и могат да се свържат с всяко едно устройство, което е в нея. Начинът за връзка е изключително прост – чрез WiFi сигнал и използване на Bluetooth свързване.

По този начин вашата гривна се свързва директно с вашия смартфон и двете устройства могат да обменят данни. Обикновено гривните могат да следят телесни показатели, като пулс, кръвно налягане, качество и продължителност на съня, изминато разстояние през деня (брой крачки) и се използват активно от спортуващи хора.

Смарт часовниците са още по-умните устройства, защото притежават много повече функции и буквално могат да бъдат като един мини телефон с най-нужните функции. Само си представете как в един оборудван умен дом, докато пътувате вие чрез телефона си включите осветлението, бойлера или контролирате температурата в хладилника си. Супер е, нали!

Ето това представлява умното в тези два типа устройства. В зависимост от функциите си, те могат да бъдат намерени на много различни цени. Има модели гривни и часовници, които струват по 50 лева, както и такива, които надвишават 500 лева. Разбира се, фактор е не само броят на функциите, но и качеството на устройствата, както и производителя.

Производители на смарт устройства - гривни и часовници

В света има голямо разнообразие от производители – буквално от малки, локални фабрики в Китай, които не сте чули, до големи наложени имена като Apple, Garmin, Huawei, Lenovo, LG, Samsung, Sony, Xiaomi, Nokia и т.н.

Препоръчваме, ако решите да си закупите подобно устройство, да се информирате подробно за характеристиките и най-вече за издръжливостта на батерията. Понякога това е сериозен фактор, който се пропуска от много хора.

Смарт устройствата неминуемо ще продължат да бъдат част от нашия живот и не можем да продължаваме да ги пренебрегваме. Винаги ще има някакви бледи копия или неизвестни марки гривни и часовници, които ще имат ограничена функционалност.

Ние препоръчваме да си закупите актуален модел на реномиран търговец, за да може да се насладите в пълен аспект от всички функции, които предлагат максимална точност и улеснение в ежедневния живот.

Прочети повече
Специални намаления